2012. július 8., vasárnap

MATT

Láttak már matt fekete autót?
Én már többet is. Feltűnően "többet". Főleg a prémium márkákból. (Mivel eddig egyik gyártó sem ajánlott fel pénzt a reklámozásért, neveket nem említek.) Azokból is a nagyobb méretűek futkosnak. Ez ötletet adott egy blogbejegyzéshez, így illusztráció gyanánt jó lett volna egy fotót készítenem egy ilyen matt feketéről. Csak az volt a baj, hogy általában ezeket az autókat olyan fazonok vezetik, hogy jobbnak láttam közelről nem lefotózni egy ilyen autót, mert a végén még félre értették volna, s nem várt következmények elé nézhettem volna. De egyszer végre! Egy picike autót láttam meg matt feketében! Úgyhogy kamera elő…
Íme, így néz ki egy matt fekete, néhány esőcseppel tarkítva.
Inkább selyemfényű matt.
De miért is mondom, mutatom mindezt?
Mert a divat nem áll meg ám egy helyen. Eljött a matt fekete tollak ideje is! A japán Sailor lépte meg ezt. Megmondom, tollban jobban néz ki egy matt fekete, mint autóban. (S már olvastam is, hogy sok a baj a matt „fényezéssel” az autóknál.)
A Professional Gear típusban kapható, mintegy 110 ezer Forintos áron, ródium díszítéssel.

Az amerikai forgalmazó a Sailor legvonzóbb tollának nevezi. De van egy kicsit drágább Pro Gear Imperial Black is már, melyet füstszínű ruténium díszítéssel láttak el.

Bevallom, nekem inkább kellene egy matt fekete toll, mint egy matt fekete autó!

2012. július 2., hétfő

Medvehús az erdő szélén

Ez az kis gasztronómiai gyorshír még talán éppen jókor jelenik meg a nagy nyaralási szezon kezdetén. Bár igaz, hogy a magyarok többsége Horvátországot választja déli úticéljának, de sokan utaznak Szlovénián keresztül is, akár Olaszországba. Saját tapasztalatból tudom, hogy útközben sokszor gondot okoz, hol álljunk meg egy jót enni. Így volt ez velünk is, amikor Szlovéniában letértünk az autópályáról, hogy a sok furcsa étel után valami jót együnk. Persze valahogy pont nem volt egyik hely sem szimpatikus, illetve vagy nem volt hely, ahol megálljunk, vagy egyéb más oka volt. Ezért árkon bokron és erdőkön át (szó szerint) valahogy visszajutottunk egy autópálya feljáróhoz, de éppen ott láttunk is egy Étterem táblát. Nem volt kérdés, betértünk.
S miért adom tovább mindezt? Az élmény magáért beszél!
Egy pizzéria-étterem neve ahová betévedtünk, PORTUS. A szomszéd asztaloknál pizzát ettek, ami hatalmas volt. Ekkorát nem akartunk rendelni. Kiválasztottunk egy erdei gombás levest (erdő szélén vagyunk), s valami frissensültet. Az nincs, mondta a pincér. Csak „medved” van, mutatja az étlapon, de azt nagyon ajánlja. Rendben! Medved? Annak a jelentése bizony medve. Medvehús? No lássuk. Hát először jött a leves, ami igazán fantasztikus volt! Igazi vegyes erdei gombás leves. Ragyogó! Utána a barna mártással leöntött sült: egy óriás tányéron akkora adag, hogy alig bírtam megenni. Köretként egy kis párolt káposzta, tejfölös juhtúrós puliszka, valamint őzgerinc zsemlegombóc szelet.

Fenomenális volt, nagyon finom! Valóban medve? Nem tudom. Kísérőm paradicsomos gnocci-t evett, rajta is kifogott a nagy adag.
Nagy dicsérettel illettük a szakácsot. Erre a tulajdonos pálinkát küldött, s felhívta a figyelmünket, hogy kaphatók náluk különféle házi készítésű pástétomok, valamint medve szalámi is. Haza hoztunk egyet.
Tehát mindenképpen ajánlom az autópályán Unec-nél a kitérőt, az étterem pár száz méterre található. Honlapjuk: www.portus.si


Az a bizonyos medve szalámi:

2012. július 1., vasárnap

Feledékenység

Így jár, aki elfelejti feljegyezni a jelszavait! Ezért nem tudtam használni a blogot. Most végre megoldottam, s folytathatom!