2013. január 15., kedd

BAGOLY ÖRS

Az új évre egy kis érdekességgel szeretném megörvendeztetni olvasóimat. Így talán lassan-lassan jóváteszem azt, hogy már hosszú ideje nem írok. A hallgatás oka nem a lustaság, hanem az a sok csapás, amit innen-onnan rám mér a sors mostanában. Hol egy ügyvéd képében (aki persze nem az én oldalamon áll), hol az adóhivatal képében, hol az illetékhivatal képében....  Lehet, hogy mindegyik mögött ugyanaz a valaki rejtőzik....?
Van egy másik csapás: a gépek, a programok. Ugyanis kiderült, hogy az én gépemmel nem tudok képet feltölteni a blogra. Az az ablak egyszerűen nem jelenik meg. Képek nélkül pedig mit sem ér például ez a bejegyzés sem! Így egy másik gépet használok. 
Szóval az év elején kotorásztam egy antikváriumban ezt az őrsi naplót. Az idén 88 éves a Bagoly Őrs. (Egyes kultúrákban ez kerekebb évfordulónak számít, mintha most épp 100 évesek lennének.)
Az elején máris egy szép bagoly tekint ránk:

A második oldalon szintén egy szép kép található. Itt a pecséten látszik, hogy 1925-ben alakulhatott az őrs. Felette egy intelem a tagok részére, amit akár mi is megfogadhatnánk jó öreg elődeinktől. Íme így szól: 
"Kedves őrsöm! Baglyok úgy dolgozzatok az őrsi órán és a magánéletetekben, hogy senki se mondhassa rátok - a bagoly vigye el a dolgotokat! mindazon javak melyek egy munkátlanul eltöltött óra miatt kárba vesztek, örökre elvesztek magatok és az őrs számára. Az emberek legékesebb tulajdona a szép lélek - legyen e napló tanúbizonysága a magasba törő utatok egyes állomásáról."

A harmadik oldal szintén díszes, ám sajnálatomra itt vége is szakad a naplónak. Vajon mi történhetett? Sosem tudjuk meg!