2015. február 12., csütörtök

Üdvözlök Minden Kedves Olvasót!

Már olyan rég jelentkeztem, hogy nem csinálhatók úgy, mintha mi sem történt volna. Illene akár meg is gyónnom távolmaradásom okát. De gyónjanak helyettem mások! Egy olyan kincsre akadtam, amit feltétlen meg kell osztanom. 

GYÓNÓKÖNYV.



Ilyet én korábban még nem láttam. A könyv lényege, hogy a tulajdonos (ez esetben egy hölgy, akit Tomázi Erzsikének hívtak) 

az üres könyvben különféle kérdéseket tesz fel, amit a felkért barátok, ismerősök megválaszolnak. A legtöbben persze nem fedik fel kilétüket (ez teszi izgalmasabbá a játékot), s persze az sem biztos, hogy mindenki minden kérdésre válaszol.
A könyv borítójára 1905-ös évszám van nyomva. Nyilván ekkor vették a könyvet. Persze a legtöbben nem írtak évszámot, de ha írtak is, azt általában a Végszóhoz. Az első beírt évszám 1906. április 28. Eger. Mivel előtte is vannak bejegyzések, valószínű, hogy a könyvbe mégis 1905-ben kezdtek írni. Az első években Egerben írtak. Így feltételezhető, hogy itt tanult a hölgy, majd a későbbi beírások Nagyszebenben történtek. A legkésőbbi dátum 1918. április 21-e.

Az első kérdések általánosak, pl. Ki vagy?, Mi vagy?, Hol vagy legszívesebben?


 

 

Később aztán rátér az "Ideál" kérdésére, MI, illetve KI az, a igyekszik róla minél többet megtudni (hátha magára ismer???), milyen a szeme, milyen a haja, stb.


Innen már nincs visszaút a szerelem kérdéséhez. Ebben a korban sem volt kikerülhető ez a téma. Szerelmes vagy?


Valaki valamilyen pikánsat írhatott be a túloldalon, mert átüt az erőteljes kihúzás. 

Mindenesetre örökre titok marad. Ha mégis kétsége lenne afelől, hogy mindenkinek ő az ideálja, azért egyenesben is rákérdez: SZERETSZ ENGEMET?
S ezután jön a legpikánsabb rész:


Mert ha valaki szereti őt, s még csókolódzni is szeret???? Hajjaj!!! Akkor már akár jöhet a házasság is!


Szóval jól felépített gyóntatás ez, bizony! Penitencia helyett végszóval.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése