2012. február 9., csütörtök

Ebben a cudar hidegben kinek fog a tolla?

Nekem igen!
De akár így is feltehettem volna a kérdést az éppen most átélt tapasztalatból: Ebben a cudar hidegben, amikor még az internet is akadozik, kinek fog a tolla?
Amikor ugyanis elmondom a reménybeli vevőnek  azon tulajdonságát, hogy a túlnyomással feltöltött betéttel ellátott a Fisher Space Pen tollakat olyan extrém körülmények között is lehet használni, mint pl. a súlytalanságban, rendkívüli hidegben és nyári forróságban, felfelé tartva, zsíros felületen, sőt a víz alatt is, a legtöbben csak legyintenek rá és azt mondják: Á, mi úgysem megyünk a holdra!
Igen ám, de mínusz 20 fok az már könnyen lehet. Elég, ha csak most kidugjuk az orrunkat a lakásból, s könnyen meggyőződhetünk erről. A szerencsések persze otthon maradnak, sokan pedig valóban nem használnak írószert ilyen hidegben. Nekem viszont kell! Például, amikor a menetlevelet kell megírnom. (S hány hasonló ilyen sorstársam van ma?) Reggel az indításkor a kocsi a lehető leghidegebb. Még a kezem is odafagy a volánhoz. Viszont a tollam siklik a papíron!
Igen, siklik és ír ez a fránya Fisher Space Pen, ami ugye a súlytalanság állapotára lett kitalálva, de mi hétköznapi emberek is sikerrel használhatjuk olyan nem mindennapi helyzetekben is, mint ez a mostani kutyaütő hideg idő*. Magát a tollat most nem fogom bemutatni, mert abból sok féle van. Majd sorjában. A betétről pedig itt leírtam azokat a jellemzőket, amik fontosak. De van itt még valami. A forgalmazás során már megtaláltak búvárok is, s kiderült, hogy vannak, akik tényleg használnak írószert a víz alatt. Sőt, még arra is ügyelnek, hogy a lehető legvastagabb betét (B-s) legyen, mert azt lehet a legjobban látni odalent. Egy másik érdekes észrevétel a tollal (betéttel) kapcsolatban, hogy a balkezesek, akik általában elég ferdén tartják a tollat, szintén jól tudják használni. Így is jól ír.
S ami talán a legvonzóbb lehet ebben a történetben, hogy nem feltétlenül muszály megvenni egy Fisher Space Pen-t emiatt (bár azt is ajánlom, mert praktikus és jó), mert minden parker-típusú betét helyettesíthető vele a hozzá csomagolt adapter segítségével.
S majd elfelejtettem! Több féle színben kapható, de van olyan speciális tintás is, amelyik csak UV fény alatt látszik.

*Apropó kutya hideg! Ma kaptam e-mailben:

Rádió riportere:
"Aki rosszul érzi magát az utóbbi napok időjárása miatt, annak figyelmébe ajánljuk, hogy az erdélyi Bodzafordulón (300 lelkes falucska Kovászna megyében), már második hete folyamatosan mínusz 20 fok alatti a hőmérséklet. Stábunk felhívta a polgármestert, és érdeklődött a megváltozott életkörülményekről, mivel ma hajnalban rekord hideget (-28,6) mért a Román Meteorológiai Intézet kihelyezett műszere".
Polgármester: "Fogas az idő az igaz, de itt ilyen a tél. Áram van, víz van, a hivatalnak van annyi fája, hogy a szükségeseknek odaadhassuk. "
Riporter: "És milyen rendkívüli intézkedéseket terveznek a nagy hidegre tekintettel?"
Polgármester: ??? (azaz: nagy csend)
Riporter: "Ööö... arra gondolok tehát, hogy mik azok a döntések, melyek eltérnek a normális életviteltől?"
Polgármester: (kis csönd után) "Éccakára bégyühet a kutya."

4 megjegyzés:

  1. A Fisher Space Pen. Hat igen. Sok mindent lehetne rola irni. Azon csodalkozom, hogy meg mindig "gyozkodni" kell a vasarlokat. Na persze ez osszefugg azzal is, hogy hazankban nem igazan elvez nepszeruseget maga a toll. A jo toll. Eletem legpraktkisabb tolla. Barmikor, barhol, ha elovettem, tudtam, hogy irni fog es nem hagy cserben. Igy volt ez a -40 fokos hidegben, az agyban felfele irva, a zsiros vagy durva, szemcses papiron. Az elsot a hetvenes evek elejen vettem (ma mar a tollak szentelyeben van). A fiam balkezes. Eveken keresztul kerestunk neki megfelelo tollat. Ket eve eszembe jutott a Fisher Space Pen. Vettem neki. Ma mar csak azzal ir. Mast nem is hajlando a kezebe venni. Mert a toll minden szogben ir, s az se gond, ha nedves a papir. Az egyetlen toll, amit magammal viszek, ha repulok, pedig van egy par.

    VálaszTörlés
  2. En egy remenybeli vevö lennek. Hova kell mennem? Valaszokat varok a mail cimemre is: enakivagyok kukac gmél pont kom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, hogy eltelt 5 hónap. Azonban eladásra felkínálom: S251G toll piros tollszár, M, fekete tinta + 3 db betét M, fekete tinta. Egyszer sem használt, vadonatúj. Érd: bandesz22@gmail.com

      Törlés
  3. II. Budapest, Vörösmarty utca 30. www.tollakboltja.hu

    VálaszTörlés