2012. február 22., szerda

Eldobható töltőtoll - Disposable fountain pen!

De kinek kell egyáltalán ilyen?
Talán épp tavaly került piacra ez a teljesen egyszerű, eldobható ink-bar nevezetű töltőtoll a japán Sailor gyárából. Egy normál méretű, teljesen egyszerű kivitelű tollról van szó.
A megnevezése arra utal, hogy a tartalma mindenképpen több, mint egy normál patroné (talán 3-4 patronnyi lehet benne), az egész testet a tinta foglalja el, de az újratölthetőségről szó sincs. Vékony F-es acél heggyel rendelkezik, s meglepően jó ír. Különféle színben lehet kapni.

Még arra is gondoltak, hogy legyen egy kis ablaka, hogy a tinta mennyiség végénél már tisztában legyünk azzal, hogy nincs sok hátra a színes folyadékból. Japánban 180 Yen az ára, ami viszont olcsóbb, mintha a patronokat vennénk meg külön. Ehhez pedig még egy komplett tollat kapunk.
De tényleg, kinek jó ez? Az eldobható termék mindenképpen terheli, szennyezi a környezetet. Akkor nem jó.

Viszont kényelmes, mert nem kell újra töltögetni a tollat. Így valaki kipróbálhat több színt is, s mentesül a pancsolástól. Vagy olyan lehet ez, mint az eldobható telefon, hallottam hogy már ilyen is lesz. Ha valakinek csak egy rövid időre kell tollat használnia, akkor minek vegyen egy drágábbat, ha van eldobható is olcsóbban? (Lehet, hogy valaki egész életében csak egyszer ír alá (pl. az esküvőjén), s arra az alkalomra vesz egy eldobható tollat.) Persze ezek csak az én szerény, gyenge viccnek sem jó találgatásaim. Egy biztos, hogy hazájában sokat fognak belőle eladni így is. Kár az ellenkezéssel. Talán nem pont ez a termék az amely súlyosan károsítja környezetünket, hiszen használatával legalább valami pozitívat hajtottak végre az emberek: írtak.
Mindenesetre itt jön be újra, hogy mennyire jó toll a Platinum Preppy!
Árban és minőségben verhetetlen! Ennek az Ink-bar-nak semmi esetre sem jósolható nemzetközi siker, főleg, ha az említett japán 180 yenes (ma ez 485 Ft + áfa az egyes országok szerint) ár helyett 6,30 US dolláros áron forgalmazzák, ahogy ezt láttam a neten. Ma ez az ár pedig 1425 Ft!

2 megjegyzés: