2012. február 23., csütörtök

Nobile ITALIA

Szép dolog, amit mostanában (mindig) a Mazzuoli csinál, nevezetesen hogy termékeit egy híresebb hazájafia emlékére, vagy egy híresebb hazai terméktől motiválva tervezi, alkotja meg. Főképpen sportemberekről, vagy sport teljesítményről van ilyenkor szó. Ilyen ez a legújabb termék is, a Nobile Italia toll is.
A Nobile itt Umberto Nobile, egy olasz katonatiszt, aki nem csak egy egyszerű katona volt, hanem repülőgépeket tervezett és expedíciókban vett részt. Kétszer járt az Északi-sarkon, először 1926-ban Amudsen társaságában, másodszor 1928-ban egy olasz expedíció keretében, az ITALIA nevű léghajóval. Szóval így jön ki a „Nobile” és az „ITALIA”.
Ez a léghajó sajnos szerencsétlenül járt, belezuhant a jeges tengerbe. Az utasok szerencsére túlélték, 48 sátorban töltött nap után találtak rájuk.

A toll megtervezésében az ITALIA léghajó formája ihlette Mazzuolit. Amikor még csak a neten kapta róla információt, nagyobbnak képzeltem a tollat. Amikor megkaptam a mintát, jobban éreztem magam, mert egyáltalán nem zavaró a mérete. Pont jó nekem.
Szép kivitelű „szerkezet”. A léghajó forma telitalálat! Mindkét oldalába bele van gravírozva az ITALIA név, pont úgy, ahogy a korabeli léghajóra volt festve.
A toll jól fekszik a kézben. A fém test ellenére nem nehéz, jó anyagokból készült. Természetesen Parker típusú betéttel működik. A tollhoz jár még 3 különböző színű tollbetét, valamint egy 0,7 mm-es ceruzaszerkezet, amelyet a golyóstoll betét helyére kell betenni s így válthatunk egyszerű ceruza használatra.
Két féle kivitelben készül: matt és fényes.
Teljesen új termék, tehát olvasóim szinte elsők között értesülhettek a piaci bevezetésről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése